Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2016
Η Ιστορία της Κατασκήνωσής μαςΗ Δημοτική Κατασκήνωση, λειτουργεί από το Καλοκαίρι του 1989 έως σήμερα και φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι 800 παιδιά και 150 ηλικιωμένους. Η Κατασκήνωση λειτουργεί σε ιδιόκτητο χώρο έκτασης 33 στρεμμάτων στο Αλεποχώρι Αττικής.

Τα έτη 2003 και 2004 την ευθύνη λειτουργίας της Κατασκήνωσης, είχε η Δ.ΕΠ.Ε.Α., ενώ η Κοινωνική Υπηρεσία είχε την επίβλεψη της λειτουργίας και την ευθύνη της εγγραφής των Κατασκηνωτών.

Το 2005 την πλήρη ευθύνη της λειτουργίας της Κατασκήνωσης, είχε ο Δήμος Νέας Ιωνίας. Από το 2004 ξεκίνησε πρόγραμμα Κατάρτισης Στελεχών (Ομαδαρχών και Κοινοταρχών), στο οποίο συμμετείχαν περίπου 120 υποψήφια στελέχη.

Σήμερα το Πρόγραμμα αυτό γίνεται με την ευθύνη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων ουσιών «Ίριδα».

Παράλληλα μέσα στο χώρο της Κατασκήνωσης, πραγματοποιούνται Προγράμματα Πρόληψης, στο παρελθόν από το ΚΕ.Θ.Ε.Α. και τώρα πια με την ευθύνη του Κέντρου πρόληψης «Ίριδα», με αποδέκτες τους Κατασκηνωτές.

Το 2005 ο Δήμος προχώρησε σε Προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με σκοπό την αγορά ξύλινων οικίσκων, για τη δημοτική Κατασκήνωση

Η συμφωνία αφορούσε σε 23 οικίσκους τους οποίους θα προμηθευόταν ο Δήμος, ενώ μας έχουν δοθεί  και δύο δωρεάν. Εξ αυτών έχουν τοποθετηθεί οι 20 (18 από προμήθεια και δύο δωρεάν).

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Οδηγίες για το πως θα πάτε στην Κατασκήνωση, θα βρείτε ΕΔΩΗ Κατασκήνωσή μας
Ο Δήμος μας, τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει πολύ σημαντικό έργο στο χώρο της Κατασκήνωσης, έργο ανάπτυξης που αποσκοπεί στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, τοποθετήσαμε τους ξύλινους οικίσκους δύο δωματίων και στεγάζουμε σε αυτούς το σύνολο των Κατασκηνωτών, αλλά και τους εργαζόμενους της Κατασκήνωσης.
Κύριο χαρακτηριστικό των οικίσκων, εκτός της μεγαλύτερης ασφάλειας και ποιοτικότερης διαβίωσης που προσφέρουν στους Κατασκηνωτές μας, είναι ότι δένουν αρμονικά με το περιβάλλον και τη φυσιογνωμία του χώρου.
Ακόμη κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις στο χώρο του μαγειρείου, στο εστιατόριο, στους χώρους υγιεινής και στα συστήματα ασφαλείας, ενώ αποκτήσαμε και νέα όργανα παιδικής χαράς, καθώς και άλλα πολλά, που θα διαπιστώσετε όλοι όταν επισκεφθείτε το χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου